officiell viktdag

Ja, vad ska man säga? Det går riktigt bra just nu! Vikt nu : 65,9 kg. Startvikt: 69 kg skillnad: -3,1 kg :-D. Skillnad i midjan - 4 cm och skillnad över putmagen: - 5,5cm! Resten hann jag inte mäta nu på morgonen, men det ser ju onekligen bra ut! Kvar till mål: 7,9 kg
Längtar tills efterbilden :)

Fiskgratäng

Fiskgratäng, 4 portioner/ 3,5 points/ portion 400 g torskfilé, 1 gul lök, 100 g skalade räkor, salt, nymald svartpeppar Potatismos: 450 g potatis, 1 dl lättmjölk, salt, nymald svartpeppar Sås: 2 dl lättmjölk, 2 tsk Maizena redning för ljus såser, 15 g lättmargarin, 1/2 krm cayennepeppar, salt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Lägg den och räkorna på fisken. Salta och peppra. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Späd med mjölken och rör moset luftigt. Smaksätt med salt och peppar. Koka upp såsen till mjölken och vispa i redningen. Lägg i margarinet och låt såsen koka 3 minuter under omrörning. Smaksätt med cayennepeppar och salt. Häll såsen över fisken. Bred potatismoset över och täck fisken helt. Tillaga rätten tills fiskköttet är vitt och fast och potatismoset har fått fin färg, ca 30 minuter.

uppdatering..

start vikt: 69 kg förändring: -2,4 kg Kvar till mål: 8.6 kg. Tid sen start: 2 veckor.
Inspirationsbilder!

fläskfilé gryta

Bjudgryta, 4 portioner, 5 points/portion 4 medelstora morötter, 100 g färska champinjoner, 1 gul lök, 500 g fläskfilé, 2 msk smör, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 dl vatten, 1 buljongtärning, 1 dl vitt matlagningsvin, 1 dl matlagningsgrädde, 1 msk mjöl Gör så här: Skala och skär morötterna i ca 3 cm långa stavar, dela eller skiva svampen, skala och finhacka löken. Skiva köttet och skär skivorna i strimlor. Hetta upp fett i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en gryta. Fräs lök och svamp under omrörning i lite mera fett. Blanda i morötterna och låt dem fräsa med. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och grädde. Sjud under lock i ca 10-15 minuter, tills morötterna är nätt och jämna mjuka. Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner det i gryta. Sjud 2-3 minuter under omrörning. Servera med ris (extra points) och en grön sallad.

Biffpanna men grönsaker och kokt potatis

Biffpanna, 1 portion, 6,5 points 125 g magert nötkött (t ex. biff eller rostbiff), 1 gul lök, 1 tsk olja, 1 tsk tomatpuré, 1 tsk balsamvinäger, 1 dl vatten, 1/4 smulad köttbuljongtärning, 1/2 tsk oregano, 2 msk lätt-crème fraiche, 1/2 finhackad vitlök Gör så här: Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg löken på slutet. Tillsätt tomatpurén, vinägern, vatten, buljongtärningen och oregano. Låt allt koka i ca 5 minuter. Rör sedan i crème fraiche och vitlöken. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

jag hade rätt

Jag gick nog upp i vikt för att jag skulle ha mens. Nu när den kom (trots att jag är svullen) så här vågen börjat vandra neråt igen. Från 67,7 till 67,2 kg. Inte så mycket kanske ni tänker men med tanke på hur svullen jag är, att jag ändå väger mindre gör mig glad iaf :-) nu vet jag att jag var på rätt spår. Jag blev bara lurad av min egen kropp. Att jag aldrig lär mig? Jag fastkt alltid panik innan mens. Speciellt när jag håller på och försöker gå ner i vikt. Men det fungerar bra med shape up club. Jag tänker mer innan jag stoppar något i munnen. Som idag! Var och fikade med jobbet och istället för att ta en semla eller bakelser som dom andra så tog jag en frukt smoothie. Kanske inte jätte nyttigt men tusen ggr bättre än en semla! Jag har dessutom ställt in larm på min telefon som går av lite då och då. Ca 1 gång i veckan. För att påminna mig om att inte glömma om varför jag gör detta och att komma ihåg att vara motiverad. Har skrivit en massa påminnelser ca 13 veckor framöver, tänkte att det blir lite som en tidskapsel. Just nu är det jag som skriver till framtida mig, men när jag läser det är det förhoppningsvis en smalare version av mig som läser det den gamla jag skrivit :-P vägde 69 från början. Nu 67,2 kg och detta är bara i startgroparna! Hoppas på att komma under 60 kg innan sommaren. Vi får se hur det går. Bra hoppas jag!

jag hade rätt

 

viktväktarmat

Det har inte gått så bra den senaste tiden. Jag ligger rätt i kcal mängd per dag, men går ändå inte ner i vikt, kanske ska jag få mens snart? (Nästa vecka bör det ju vara) Hur som helst så har jag bestämt mig för att testa en massa viktväktar recept :) Kul att testa olika recept och kul att se om det kommer att ge resultat! Här finns en sida med massor med recept. Jag kommer att räkna om dem till kcal men det gör ju inget. Känns som att sammansättningen är bra i deras recept :)
Snygg bikini :) snygg, hälsosam mage :)

crap! Officiell viktdag..

Såklart så skulle jag ju inte ha vägt mig igår.. För idag stannar vikten på 67.3 kg.. Alltså+ 0.6 kg sen igår!
 Men ändå - 1.7 kg på en vecka så ändå bra!
Men egentligen får jag skylla mig själv. Drack cola zero igår och åt en Kyckling delifresh hamburgare från Max samt några chili cheese. Allt detta rymdes innom mitt kaloriintag igår, men det är ju såklart att det ändå gör att jag samlar på mig lite vätska i kroppen.. Lesson well learnt! Don´t do it again!
 
Men det är ändå en ganska så stor omställning för både mig och boyfriend. Men en bra omställning såklart :)
 
 

inofficiell vägdag (officiell imorgon)

Kunde inte motstå! =P Min officiella vägdag är imorgon men kommer mest troligt inte att vara hemma då så det är också en anledning till att jag väger mig idag.
 
Första invägningen sen jag började med shape up club: -2,3 kg!
Dessutom höll jag inte på med det i måndags (visste inte att shapeup fanns då) och jag har ätit två kexchoklad i början av veckan =O
 
Det känns ju verkligen som att det här är något för mig! Lätt den bästa gratisappen EVER! :) Nu förväntar jag mig inte att jag kommer att gå ner över 2 kg varje vecka! Absolut inte, men kroppen brukar väl reagera såhär i början. En massa överflödig vätska som töms ut, fast nog är det fett också. Men jag förväntar mig att det kommer att minska ner ordentligt till ca 0,75 till 1 kg i veckan. Vilket är ganska lagom. Bättre att det tar lite längre tid så att jag inte hinner tappa en massa muskler.
Längtar verkligen tills jag kan börja träna :) vill forma till kroppen också!
 
Det ska bli kul att se hur långt jag har kommit till sommaren. Förhoppningsvis ser jag ut som jag vill göra då. För en sak som jag har lovat mig själv är att jag aldrig ska överdriva i min viktnedgång. Jag ska vara nöjd med min kropp och sedan bara äta för att behålla den kroppen och inte bli en liten benget =p Lagom med fett, muskler och helst en bra kondition.
Min önskedröm är väl att se ut som dom på bilderna under. Dock tror jag inte att jag kommer att få den där glipan mellan låren, vekar tyvärr inte ha generna för det =(  Men men jag märker väl. Fast det är då inget som kommer att göra att jag kommer att fortsätta banta tills det är borta, vissa saker med siin kropp får man faktiskt bara acceptera.

thinspo

Det har inte gått så bra med min app de här första dagarna. Nu förstår jag varför jag gått upp i vikt från början lixom! =P Men sakta men säkert ska jag nog kunna få ner mitt kcal antal till den rekomenderade för att gå ner så pass mycket som jag vill på en vecka. Mitt mål är att gå ner ca 1 kg/v. Om jag känner att det är för tufft går jag istället ner 0,75 kg/v. Men testar mig fram ett tag till så får vi se hur det går. Tror att det kommer att bli betydligt lättare då jag får bli frisk och kan gå på gymmet!

tjenna!

 
Jamen Hej! det var läänge sedan jag skrev här.. Jag har haft fullt upp med allt vad livet kan slänga åt mitt håll.. Det har varit tufft och vikten har varit det sista på prioriteringslistan. men nu är jag förhoppningsvis på G igen. Denna gång med en annan trygghet i mitt liv i form av ett fast jobb :) Som dessutom innebär friskvårdsbidrag :) Så bara jag nu blir kvitt denna eländiga förkylningen som håller mig nere så kan jag äntligen skaffa mig ett årskort på ett gym. Har inte velat göra det tidigare då jag aldrig visste hur mycket jag skulle få jobba och om pengarna skulle räcka. Men nu har jag en ekonomisk trygghet, så nu är det bara att köra på :)
 
Jag har dessutom skaffat en app som heter shapeUp. Där skriver du in all din data (vikt,längd ålder mm) Den räknar ut ca hur mycket du ska äta i fett, kolhydrater och proteiner per dag för att kunna nå din målvikt. Du registerar in allt du äter på en dag oh får se vad du gör rätt och fel. Du registerar även in träning och mycket mer. Det är ju en perfekt app eftersom de flesta har med sig sina mobil och kan då lättare registera vad du äter, direkt på plats! Jag tänker också att det är bra eftersom du kan göra det även när du äter med dina vänner utan att de behöver se vad du gör, för alla fipplar ju med sin telefon med jämna mellanrum så ingen kommer att tänka- kolla nu räknar hon säkert kalorier  =O .. =P
 

RSS 2.0