dagens frukost

Smakade liiite kyckling och ris från igår, men fick ont i magen så nu består min frukost av ett stoooort glas vatten och en kiwi. Hatar när jag får sådär ont i magen=/
Dyspepsi: 

Dyspepsi är ett samlingsnamn för halsbränna, sura uppstötningar, illamående, tidig mättnadskänsla och andra symtom. Orsaker kan vara magsår (ulcus), refluxesofagit (inflammation i matstrupen), cancer eller störning i magtarmkanalens motoriska rörelser. Ofta tittar man ner i magsäcken med ett instrument (gastroskopi) för att undersöka felet.

Behandlingen kan riktas till att lindra besvären, eller behandla grundorsaken om det behövs. Orsakerna till dyspepsi är antingen organiska eller funktionella. Till de organiska tillhör magsår, magsäckscancer och reflux med katarr i matstrupen. Om dessa orsaker uteslutits liksom annan åkomma i gallväggar, bukspottskörtel och tarmar kallar man dyspepsin funktionell. Åtminstone hälften av alla med dyspepsi hör till den funktionella gruppen. Försök har gjorts att dela in dyspepsin efter hur dominerande olika symptom är, men betydelsen av sådan ytterligare klassindelning har blivit ifrågasatt.

Behandling av organisk dyspepsi beror på den underliggande sjukdomen.[1] För funktionell dyspepsi kan syrahämmare, exempelvis protonpumpshämmare (omeprazol) ha ett visst värde, en meta-analys av Statens beredning för medicinsk utvärdering säger att "Medel som hämmar saltsyraproduktionen i magsäcken har en begränsad men signifikant positiv effekt på symtomen vid funktionell dyspepsi (Evidensstyrka 3)."[2]


Så känns det!

Fast egentligen.. Då äter jag ju mindre! Kanske kan detta onda resultera i en viktnedgång? =)


Dagens vikt

Dagens vikt. 64,4 kg Alltså en viktnedgång på 6 hg sen den 7 december alltså på 8 dagar.

Det är iaf en viktnedgång! Det är alltid positivt=)

Men jag är grymt missnöjd över min rumpa! den är hängig och stor! jag skulle vilja att den var högre upp! och putig på rätt sätt!
 Typ såhär:



Men denna gång ska jag inte glömma bort att jag ska gå ner i vikt och att jag ska hålla vikten!


Hoppas hoppas att jag kan hålla mitt löfte!

kanske testa?

Snabbguide: Ät efter de nya kunskaperna

Proteiner mättar betydligt bättre än både fett och kolhydrater. Så genom att välja matvaror som fettfattigt kött, fisk, fågel ägg och magra mejeriprodukter. Även baljväxter, nötter och mandlar är proteinrika. Enligt undersökningen ska proteinerna stå för en fjärdedel av dagens kaloriintag.

Frukt:
Äpplen, päron, apelsiner, hallon och jordgubbar kan du äta obegränsat. Bananer (framför allt övermogna), vindruvor, kiwi, ananas och melon ska du begränsa så långt det går.

Grönsaker:
Här är det i stort sett fritt fram, bortsett från majs, som du ska se upp med. Morötter, rödbetor och palsternackor ska helst ätas råa.

Potatis:
Kokas så lite som möjligt. Välj helst nypotatis och ät dem gärna kalla så att stärkelsen omvandlas till så kallad resistent stärkelse som fungerar som kostfiber. Undvik potatismos och bakad potatis.

Pasta
Ska vara ”al dente”, alltså inte helt genomkokt. Välj fullkornsvarianter. Pasta kan med fördel ätas kall eftersom denna, liksom potatis, utvecklar resistent stärkelse.

Ris:

Välj brunt, parboiled ris, basmati eller vilt ris – inte polerat.

Bröd och frukost:
Ät så grovt som möjligt. Grovt bröd och rågbröd med många kärnor, grovt havregryn och branflakes. Undvik vitt bröd utan kärnor och frukostprodukter som är rika på socker.


Hej min lilla hemlighet

Ingen vet att du finns! Bara jag och du! Här får jag skriva vad jag känner för utan att någon dömmer mig. Dessutom så har jag ju noll läsare också, så dä blir det ännu svårare för någon att upptäcka vem jag är!

Dock trodde jag att jag skulle kuna hitta någon jämnlike här i bloggvärlden, jag vet att ni finns därute och att ni också skriver.. Men tydligen så passar jag inte in där heller =/

One of a kind.. for god or bad..

Tips

Byt ut de onyttiga till det nyttiga!
Här är det några tips:

Byt 1 dl matlagningsgrädde (15% fett) mot 1 dl Laga lätt (5% fett).
Spara: 75 kcal.

Byt 60 g fetaost (23% fett) mot 60 g lätt fetaost (3% fett).
Spara: 101 kcal.

Byt 100 g Marabou mjölchoklad mot 55 g Kexchoklad.
Spara: 265 kcal.

Byt 2,5 dl milkshake med lättmjölk och gräddglass (12% fett) mot 2,5 dl smoothie med lättmjölk och vaniljyoghurt (2% fett).
Spara: 130 kcal.

Byt 1 kanelbulle mot 1 äpple.
Spara: 150 kcal.

Byt 1 burk kokosmjölk (16% fett) mot 1 burk lättkokosmjölk (6% fett).
Spara: 360 kcal.

Byt 2,5 dl kaffe latte med standardmjölk mot 2,5 dl kaffe latte med lättmjölk.
Spara: 40 kcal.

Byt 1 Tip Top mot 1 Top Hat.
Spara: 275 kcal.

Byt 1 dl jordnötter mot 1 dl japanmix.
Spara: 122 kcal.

Byt 100 g köttbullar (17% fett) mot 100 g köttbullar (9% fett).
Spara: 80 kcal.

Byt ut den här vanliga, vita pastan, till fullkorns pasta!


Viktuppgång

Jag har alltså gått upp 5,1 kg sen i maj! Jag vägde 59,9 kg! jag var nere under 60 kg! och nu väger jag mer än vad jag har gjort på många år!

Fan!

Var de nödvändigt att äta en massa skit??

Nä, nu är det skärpning! Nästa gång jag är nere på en sådan vikt ska jag INTE glömma bort hur lätt det är att gå upp i vikt!

Varför glömmer jag alltid bort?


Såhär skulle jag vilja se ut!

Efter ett lååångt uppehåll

Nu är jag tillbaka, tyngre än på väldigt många år!=/ 64,6 kg sa vågen idag. Men den sa 65,2 förra veckan, så lite bra är det väl.. Fast att jag då har tryckt i min en chips påse tidigare i veckan och en halv cheez ballz påse idag.. Ja, det hjälper ju knappast!

Vi får se vad vågen säger nästa vecka, eller veckan efter det, för det är vål då jag lär få betala för att jag har ätit dem=(

Jag har iaf en trend som verkar bra! och det är att jag äter fisk flera gånger i veckan, jag har ätit fisk nästan varje dag denna vecka, och jag tänkte försöka att få in det i maten iaf en gång till.


Men nu är det slut på att äta en massa skit! Bara bra mat, frukt och grönsaker hädanefter!


Vi får se hur det går.. men jag tror att jag ska börja att skriva upp min vikt och mina mått här igen. Kanske får jag en sporre av det?

Max en gång i veckan i så fall!
Bubbleroom / H Pyjamasbyxa Lila/rutig på Bubbleroom.se

Inspirationsbild! Jag ska ha den där magen..


Frågan är bara.... Varför glömmer jag jämt bort att jag vill ha den magen?

RSS 2.0