fläskfilé gryta
Bjudgryta, 4 portioner, 5 points/portion
4 medelstora morötter, 100 g färska champinjoner, 1 gul lök, 500 g fläskfilé, 2 msk smör, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 dl vatten, 1 buljongtärning, 1 dl vitt matlagningsvin, 1 dl matlagningsgrädde, 1 msk mjöl
Gör så här:
Skala och skär morötterna i ca 3 cm långa stavar, dela eller skiva svampen, skala och finhacka löken. Skiva köttet och skär skivorna i strimlor. Hetta upp fett i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en gryta. Fräs lök och svamp under omrörning i lite mera fett. Blanda i morötterna och låt dem fräsa med. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och grädde. Sjud under lock i ca 10-15 minuter, tills morötterna är nätt och jämna mjuka. Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner det i gryta. Sjud 2-3 minuter under omrörning. Servera med ris (extra points) och en grön sallad.
Kommentarer
Trackback