Fiskgratäng
Fiskgratäng, 4 portioner/ 3,5 points/ portion
400 g torskfilé, 1 gul lök, 100 g skalade räkor, salt, nymald svartpeppar
Potatismos: 450 g potatis, 1 dl lättmjölk, salt, nymald svartpeppar
Sås: 2 dl lättmjölk, 2 tsk Maizena redning för ljus såser, 15 g lättmargarin, 1/2 krm cayennepeppar, salt
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Lägg den och räkorna på fisken. Salta och peppra. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Späd med mjölken och rör moset luftigt. Smaksätt med salt och peppar. Koka upp såsen till mjölken och vispa i redningen. Lägg i margarinet och låt såsen koka 3 minuter under omrörning. Smaksätt med cayennepeppar och salt. Häll såsen över fisken. Bred potatismoset över och täck fisken helt. Tillaga rätten tills fiskköttet är vitt och fast och potatismoset har fått fin färg, ca 30 minuter.
Kommentarer
Trackback